Tips voor fibromyalgie Caregivers Welke andere dingen moeten caregivers overwegen?

Het hebben van fibromyalgie is moeilijk. Het is het soort toestand dat je leven volledig verandert. Hij kan niet het soort dingen doen dat hij vroeger deed, wat betekent dat hij grote aanpassingen moet maken in zijn hele levensstijl. En ondanks alles is het een chronische en vreselijke pijn en slopende vermoeidheid.

Maar fibromyalgie is niet alleen moeilijk voor mensen die er last van hebben. Te vaak vergeten we hoe het leven van mensen die geliefden hebben die de ziekte hebben, kan veranderen. Vaak worden deze mensen naar de positie van verzorger geduwd.

Wat doe je als iemand van wie je houdt, fibromyalgie ontwikkelt? Het belangrijkste is om jezelf te informeren over de toestand. Er is veel verkeerde informatie over fibromyalgie, dus het is van vitaal belang om de echte feiten te kennen. Dus laten we het hebben over wat u moet weten over fibromyalgie als u een geliefde met de ziekte heeft en laten we praten over enkele tips voor zorgverleners van fibromyalgie.

Wat is fibromyalgie?

Als uw geliefde wordt gediagnosticeerd met fibromyalgie, kunt u beginnen op te merken dat u vaak moe bent of voortdurend pijn hebt. Dit komt omdat fibromyalgie chronische vermoeidheid en pijn veroorzaakt die uit 18 specifieke punten van het lichaam komen. Deze punten worden gevoelige punten genoemd, omdat als je erop drukt, de pijn toeneemt. Maar pijn komt niet alleen voor als de steken worden aangeraakt.

Daarentegen is de pijn van fibromyalgie in principe constant. Maar dat betekent niet dat het altijd hetzelfde is. De persoon die zorgzaam is, kan iets ervaren dat bekend staat als “uitbraken”. Dit zijn in feite dagen waarop de symptomen van de ziekte veel ernstiger zijn. Ze worden meestal veroorzaakt door stress of fysieke activiteit en kunnen ernstig genoeg zijn om het bijna onmogelijk te maken om uit bed te komen.

En je merkt misschien ook dat tijdens deze uitbraken een persoon met fibromyalgie vooral vergeetachtig lijkt of moeite heeft zich te concentreren. Dat komt omdat fibromyalgie een soort mentale troebelheid veroorzaakt. Mensen in de fibromyalgie-gemeenschap noemen dit vaak ‘fibro-mist’.

We weten niet wat de oorzaak is van fibromyalgie, maar de beste theorie is dat het op de een of andere manier verband houdt met een aandoening in het zenuwstelsel die ervoor zorgt dat zenuwen pijnsignalen afgeven zonder enige fysieke bron van schade.

Dus, nu dat je wat meer weet over fibromyalgie, wat zijn enkele dingen die je in gedachten moet houden als je voor iemand zorgt die de ziekte heeft?

Advies voor hulpverleners van fibromyalgie

Het eerste waar u op moet letten bij de zorg voor iemand met fibromyalgie is dat zij eraan moeten denken om hun medicijnen in te nemen. Vanwege hun fibro-mist kunnen ze soms vergeten. Bovendien zijn veel mensen die worstelen met fibromyalgie van mening dat hun medicatie niet werkt voor hen. En voor veel mensen kan dit waar zijn.

De standaard medicatie voor de behandeling van fibromyalgie is een SSRI. Deze medicijnen werken door het niveau van serotonine in de hersenen te verhogen en kunnen nuttig zijn voor veel mensen met de aandoening. Maar ze lijken niet voor iedereen te werken. Dientengevolge, kan de persoon met fibromyalgia hen niet willen nemen. Beslissingen over medicijnen moeten echter altijd door een arts worden genomen. Als de persoon voor wie u zorgt niet denkt dat uw medicatie werkt, laat hen dan een afspraak maken met hun arts om andere opties te bespreken, maar moedig hen aan om hun medicatie in te nemen totdat de arts van recept verandert.

Veel mensen met fibromyalgie gebruiken ook opioïde analgetica. Deze dragen hun eigen risico’s en, zoals u waarschijnlijk al heeft gehoord, zijn sterfgevallen als gevolg van opioïde overdoses vaak beschreven als een epidemie. Zorg ervoor dat de persoon die voor hem zorgt deze medicijnen verantwoordelijk neemt.

Het tweede belangrijkste onderdeel van de zorg voor iemand met fibromyalgie is dat ze eraan denken dat ze lijden. Vaak hebben mensen met fibromyalgie moeite om relaties te onderhouden. Fibromyalgie verandert het leven op meerdere manieren. Het kan je persoonlijkheid veranderen wanneer je worstelt met chronische pijn. En vermoeidheid en mentale mist maken het moeilijk om dagelijkse taken aan te pakken.

Daarom kan de persoon die je verzorgt problemen hebben met het dagelijks leven, en het is belangrijk om er voor hen te zijn. Wees eerst een vriend en dan een verzorger. Die worstelingen die mensen met fibromyalgie ondergaan, leiden vaak tot depressie, iets waar je ook rekening mee moet houden. Hoewel fibromyalgie niet dodelijk is, is het aantal zelfmoorden onder mensen met fibromyalgie tragisch hoog. En depressie kan veel erger zijn als de persoon met de aandoening zich sociaal geïsoleerd voelt.

Let daarom op de tekenen van depressie en help de persoon die voor u zorgt professionele hulp als u die nodig lijkt te hebben.

En vergeet niet dat je niet veel kunt doen om iemand te helpen met de pijn van fibromyalgie, maar het kan je leven op veel manieren gemakkelijker maken. En het belangrijkste is dat u hen kunt helpen om hun leven zo normaal mogelijk te blijven leiden.

Dus, zorg je voor iemand met fibromy? Welke andere dingen moeten zorgverleners overwegen? Laat het ons weten in de comments ..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *