Vriendschappen die vervagen wanneer je chronisch ziek bent

vrouw, zittend op de schommel naast lege schommel in het park

Leven met chronische rugpijn is op zijn zachtst gezegd een uitdaging. Toen ik ontdekte dat ik extreem uitgeput was en mijn lichaam lichamelijk ernstig pijn deed en pijn deed omdat ik fibromyalgie had die verwoestend was voor mij om te begrijpen en uiteindelijk te leren leven, leer ik nog steeds.

Het zijn momenten als deze dat we onze geliefden iets meer nodig hebben. Echter, wanneer u altijd de verzorger in je relaties zijn geweest, soms vind je dat de meeste mensen heb ik omringd ben je niet het type van de verzorger en helaas beginnen te verdwijnen, totdat ze niet meer bestaan ​​in je leven.

Van werken als verzorger tot altijd die vriend zijn die iedereen om advies of een schouder of een oor kwam vragen, zorgzaamheid is altijd een natuurlijk instinct in mij geweest. Als echtgenote en moeder zijn dit de rollen waar ik de meeste trots op neem. Ik ben nooit echt het type geweest dat om hulp vroeg; Ik ben altijd zelfvoorzienend geweest en eerlijk gezegd zou ik normaal alleen dingen willen doen, omdat ze dan op mijn niveau van perfectie zijn gedaan.

Sommige vriendschappen vervaagden en sommige familieleden namen afstand in de loop van de tijd toen ik mezelf en mijn gezondheid voorop stelde. Als het drama was en het stress veroorzaakte, distantieerde ik me van hen. Ik ben me echter gaan realiseren dat veel mensen een persoon omringen wanneer ze ziek worden, of het een korte ziekte is of mogelijk een terminale ziekte. Behalve wanneer een persoon een chronische ziekte, een onzichtbare ziekte en / of een langdurige ziekte heeft, hebben zoveel mensen de neiging zich te verwijderen. Een deel van mij denkt dat dit komt omdat sommigen pas na verloop van tijd in hun eigen leven bezig zijn. Anderen willen niet de tijd nemen om hun eindeloze ziekte tegemoet te komen. Dan zijn er altijd enkelen die ervoor kiezen om niet de tijd te nemen om te zien wat als onzichtbaar wordt beschouwd, maar het is zo zichtbaar voor jou.

Hoewel het me verdriet om deze relaties tot een einde gekomen zijn, is het ook deed me beseffen dat deze relaties waren niet zo waar als ik dacht. Ik probeer te onthouden dat het hun verlies, want ik ben een geweldig persoon waardig van wat ik geef, met dezelfde liefde en zorg beantwoord. Ik heb nooit willen of nodig hebben de sympathie van een familielid of vriend, maar als iemand liefde en mededogen heeft mij de ontvangst te geven in mijn leven en ik hecht waarde aan mijn familie en vrienden die trouw blijven aan onze relatie zijn gebleven en opgesloten voor mijn zijde op een moment in mijn leven dat ik ze nog meer nodig heb dan ik al deed. Aan elk van hen, dank u! Aan elk van jullie die dit lezen en te begrijpen precies wat ik zeg, want je er geweest, het is uw verlies, omdat je de moeite waard wat je geeft zijn!.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *